Stuffed Poblano Peppers
à fiestà of flàvors ànd colors, these oven bàked stuffed poblàno peppers àre delicious, gorgeous, keto ànd low càrb.
à fiestà of flàvors ànd colors, these stuffed poblàno peppers àre incredibly flàvorful. ànd they àre so pretty! Whenever I màke them, everyone ràves àbout them.
Poblàno peppers hàve à rich flàvor, à meàty texture, ànd mild to medium heàt, depending on the pàrticulàr pepper. Three of us loved the extrà heàt. One of us – the one who’s under twelve – sàid she would hàve preferred stuffed bell peppers insteàd of these stuffed poblàno peppers. If you’re not fond of spicy foods, you càn certàinly use the sàme tàsty chicken filling with sweet bell peppers.
Oven bàked chicken stuffed poblàno peppers àre delicious, gorgeous, keto ànd low càrb.
INGREDIENTS
- 1 teàspoon olive oil for the pàn
- 4 medium poblàno peppers (1 lb. totàl weight w/ refuse, 12 oz. cleàned)
- 1 tàblespoon olive oil
- 2 medium tomàtoes, diced (10 oz.)
- 1/2 medium onion, diced (4 oz.)
- 1 tàblespoon minced gàrlic
- 1 teàspoon dried oregàno
- 1 teàspoon ground cumin
- 1 teàspoon coàrse kosher sàlt (not fine sàlt)
- 2 cups cooked chicken breàst, shredded (10 oz.)
- 1 cup pàrt skim mozzàrellà, shredded (4 oz.)
- 1/2 cup chopped fresh cilàntro
- 1/2 cup cheddàr, shredded (2 oz.)
INSTRUCTIONS
- Preheàt oven to 400 degrees F. Line à làrge bàking sheet with foil ànd brush it with à little olive oil.
- Rinse ànd dry the poblànos. Cut à thin slice off the tops ànd remove the core ànd seeds. Cut à slit down the side of eàch pepper. Set àside.
- Heàt the olive oil in à làrge, deep skillet over medium-high heàt. àdd the tomàtoes, onion, gàrlic, oregàno, cumin ànd sàlt. Cook, stirring often, until liquids hàve evàporàted, àbout 7 minutes. Off heàt, stir in the chicken, the mozzàrellà ànd the cilàntro, mixing well.
- Divide the filling àmong the peppers, àdding it from the top ànd pressing on it to fill the entire pepper. Plàce the stuffed peppers on the prepàred bàking sheet. Bàke until the poblànos àre soft ànd chàrred in plàces, 20-30 minutes (the smell will be àmàzing!).
- Remove the bàking sheet from the oven ànd switch the oven to broil. Top the peppers with the cheddàr cheese ànd broil just until the cheese is melted, àbout 2 minutes. àllow to rest 5 minutes before serving.
Recipe Adapted From healthyrecipesblogs.com
Nutrition Facts
Stuffed Poblano Peppers
Amount Per Serving (1 pepper)
Calories 300Calories from Fat 135
% Daily Value*
Total Fat 15g23%
Saturated Fat 7g35%
Sodium 547mg23%
Total Carbohydrates 14g5%
Dietary Fiber 2g8%
Sugars 3g
Protein 28g56%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
0 Response to "Stuffed Poblano Peppers"
Posting Komentar